Fogyókúra-diéta.hu célok, eredményekHírekTestsúlykontrollEgészséges életmódSporttáplálkozásESG vizsgálatÁrakKapcsolat
Miért fontos az egészséges életmód?

Miért került napjainkban előtérbe az egészséges életmód? Az utóbbi 10-20 évben drasztikusan megváltozott környezetünk, a civilizációs ártalmak extrém terhelést gyakorolnak az emberi szervezetre. 

 


Az elsődleges faktorok a következők: levegőszennyezés, cukrozott, színezett, adalékokkal dúsított italok, finomított élelmiszerek, E betűs adalékanyagok, csökkent vitamin és ásványi anyag tartalmú zöldségek, gyümölcsök, gyorsétteremi, büfé és menzaétkeztetés, stressz, túlhajtottság pihenés hiánya, mozgáshiány.  Ezek azok a veszélyforrások amelyek könnyen felboríthatják a szervezet egyensúlyát, ezáltal elváltozásokat, panaszokat, betegségeket okozhatnak. A mai felgyorsult világban ezen faktorok részei életünknek, de vajon megteszünk mindent azért hogy minimalizáljuk hatásait?

Miért különösen fontos Magyarországon az egészséges életmód?

Sokan rendszeresen sportolnak, vannak, akik figyelmet fordítanak a minőségi táplálkozásra, ennek ellenére továbbra is megdöbbentőek Magyarország többi európai országhoz viszonyított betegség és várható élettartam statisztikái.

A WHO adatok szerint hazánkban átlagosan 8 évvel (!) rövidebb ideig élnek a férfiak, mint Spanyolországban vagy Ausztriában. A legtöbb magyar állampolgár úgy gondolja, hogy eleget tesz egészsége megőrzése érdekében.

Közérzetromboló, ismeretlen eredetű panaszok

Magyarországon sokan szenvednek olyan panaszok miatt, melyek hátterének felkutatásában nem hoznak eredményt a hagyományos orvosi vizsgálatok. A fejfájás, puffadás, izzadás, allergiák, alvászavar, fáradékonyság, gyengeség, gyomorégés az esetek egy részében konkrét betegségek általános tünetei, melyek az alapbetegség meggyógyításával megszüntethetők. Máskor éveken, évtizedeken át húzódó, önálló jelenségek, amelyek megkeserítik az érintett hétköznapjait, rontják az életminőségét.

Gyógyszerekkel egy életen át

Hazánkban igen magas azoknak a száma is, akiknek egy felismert betegség tüneteinek csökkentése miatt kell életük végéig gyógyszert szedniük. Sajnos a gyógyszerek mellékhatása és a magas költségek sokszor a tünetek csökkentése ellenére sem eredményeznek megnyugtató helyzetet, ezért keresik sokan a valódi gyógyulást és
panaszmentességet.

Hogyan segíti elő az életmódváltás az ismeretlen eredetű panaszok megszűntetését és a gyógyszeradagok csökkentését?

A tünetek hátterében az esetek egy részében genetikai más esetekben ún. környezeti tényezők állnak. A környezeti tényezők felelősek a betegségek legalább 90%-áért, így szakszerű életmód-változtatással az esetek döntő részében javítható egy-egy panaszos életminősége. A panaszok csökkenésével a tüneti kezelések érdekében szedett gyógyszerek mennyisége is csökkenthető.

Mi a teendő?

Ha Ön nem elégszik meg a tünetek és a betegség hiányával, ha szeretné megismerni az Önt fenyegető betegségek kockázatát, ha szeretné hosszú távon biztosítani szervezetének egészséges működését, akkor ismerkedjen meg részletesebben a fogyókúra - diéta .hu egészséges életmód programmal.

Ellentétben a hagyományos szűrővizsgálatokkal és foglalkozás-egészségügyi labor vizsgálatokkal (EKG, vérnyomásmérés, ultrahang vizsgálat stb.) a fogyókúra - diéta .hu egészséges életmód programban nem a betegségek és tünetek után kutatunk, hanem az adott páciens betegségek kialakulásának veszélyeire, kockázatára, és azok elkerülésének mikéntjére adunk a választ, személyre szabott komplett életmód tervet.

A legtöbb ember számára egyértelmű, miért éri meg rendszeresen szervízbe vinnie autóját, akkor is, ha nincs különösebb problémája. Miért gondoskodna kevésbé saját egészségéről, mint kedvenc használati cikkeiről? Jelentkezzen egészséges életmód programunkba az időpontegyeztető űrlapon vagy telefonon keresztül (06 70 284 90 38).

 
Következő >HTML formátum?

Video