Fogyókúra-diéta.hu célok, eredményekHírekTestsúlykontrollEgészséges életmódSporttáplálkozásESG vizsgálatÁrakKapcsolat
Sporttáplálkozás

A magyar felnőtt és junior női vizilabda válogatott táplálkozását 2007 augusztusától a fogyókúra - diéta .hu csapat vezeti a CHILOPASS Sporttáplálkozás Programja alapján.

A magyar női vizilabda válogatott felkészítése a 2008-as pekingi olimpiára.

 

További sporttáplálkozás sikertörténetek -->>

 

Sporttáplálkozás


A szakszerű táplálkozás kondícionáló, fokozza a teljesítményt, ugyanakkor a nem megfelelő táplálkozás, elégtelen folyadékfogyasztás ronthat a sportoló teljesítőképességén.

A folyamatos edzés és a legkiválóbb személyi edző sem elég azonban önmagában a cél eléréséhez, a helyes táplálkozás is ugyanolyan fontos.

Milyen következménye lehet a helytelen táplálkozásnak egy sportoló életében?

A helyes táplálkozás nem csak az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen, hanem növeli az ellenálló képességet, segíti a regenerációt is. Ám az ész nélkül szedett táplálék kiegészítő, a fehérjeforrásként számolatlanul behabzsolt túró rudik a táplálkozás egyoldalúsága miatt nem hozzák meg a várt eredményt.

A következmények: sok sérülés, légúti fertőzés, fáradékonyság, melyeknek oka az egyoldalú táplálkozásban keresendők.


A megfelelő ételek fogyasztása segít megtartani, elérni az optimális testsúlyt, fizikailag fittnek maradni és megerősíteni az optimális ideg-izom reflexeket. A tápanyagok- fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok- és a folyadék együtt biztosítják a helyes táplálkozást. A táplálkozás egyensúlyának a kulcsa a különböző ételek kombinációja, így az egyes élelmiszerek táplálékbeli hiányosságait más ételek ki tudják egyenlíteni.
A különböző ételek megfelelő arányú összeválogatása a titok, a siker kulcsa!

Milyen táplálkozási hibák húzódhatnak meg egy sportoló teljesítményromlásának hátterében?

    * élelmiszerallergia, érzékenység
    * rossz táplálék összetétel (fehérje, zsír, szénhidrát mennyisége és aránya)
    * elégtelen vitamin, ásványi anyag, nyomelem és antioxidáns fogyasztás
    * túl sok cukor, finomított szénhidrát fogyasztás
    * kevés rostbevitel
    * elégtelen folyadékfogyasztás - dehidráció
    * sok adalékanyag, készétel fogyasztás
    * kávé, alkohol, koffeintartalmú italok
    * étkezések helytelen elosztása, száma
    * étkezések helytelen időpontja
    * az étkezés és az edzés között túl rövid idő telt el vagy túl sokat vagy nehezen emészthető ételt evett - edzés alatt még emészt, rosszul lesz

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a sporttáplálkozásra szükség van. Megfelelő sporteredmények elérése nem lehetséges kiegyensúlyozott, célorientált táplálkozás nélkül.

Mi a sporttáplálkozás?

A sporttáplálkozás a rendszerességen túl étkezési technikákat, mennyiségeket, és időhöz kötött étkezést, vagy attól független energia-pótlást is jelent. De nem csak előirt mennyiségekről, szól. Tekintetbe veszi a sportoló múltat, a sportoló életkorát, a nemét, a sportágat, a versenyekkel járó feszültséget, energiaszükségletet, fehérjebevitelt, folyadékfogyasztást, vitamin és ásványi anyag szükségletet.

A fogyókúra-diéta.hu sporttáplálkozás program egy szakemberrel történő személyes konzultáció, melynek során egy orvos feltérképezi a környezeti tényezők károsító hatását és szervezet állapotát (diagnosztika), ezt követően a sporttáplálkozási szakember az egyéni szükségleteknek (életmód, sportág, edzések intenzitása, időtartama)  figyelembe vételével személyre szabott javaslatokat állít össze a tápanyagellátás, a folyadékbevitel optimalizálása érdekében.

A sportteljesítmény növelése tudatos táplálkozással

A legfontosabb táplálékkiegészítők, makro, mikrotápanyagok pontos meghatározásával tudományos alapokon nyugvó elvek szerint alakítjuk a sportoló táplálkozását, nem kell saját magán próbálgatnia a különböző diétákat,
étrendeket, étrend-kiegészítőket, amivel rengeteg kárt tud okozni a teljesítményében.

Mikor forduljon hozzánk?

    * rendszeres edzéssel sem tudja tovább növelni a teljesítményét, de úgy érzi, többre lenne képes
    * szeretne mindent megtenni, amit csak lehet a siker eléréséért
    * szeretné kiküszöbölni az étkezés helytelenségéből adódó teljesítményromlást, hatékonnyá tenni az edzést, a versenyeket, hogyan kell étkeznie, hogy a jó formáját hozza
    * szeretné tudni milyen és mennyi étrend-kiegészítőt szükséges fogyasztania
    * szeretne eligazodni az élelmiszeripari termékek között, hogy melyiket válassza
    * fáradékony, nem tud jó intenzitással edzeni, úgy érzi, nincs elég energiája
    * az állandó edzések mellett is súlyproblémákkal küzd
    * gyakran sérül meg
    * sokszor betegszik meg
    * emésztési problémái vannak
    * gyakran fáj a feje, szédül
    * le akar állni a versenysporttal, de nem akar elhízni

Miért halogatná a döntést? Ha most hozzákezd, néhány hét alatt elsajátíthatja az egészséges életmód és a sportágának illetve saját életmódjának táplálkozási mesterfogásait!

Szeretné végre kihozni magából a maximumot és a helytelen táplálkozásból adódó teljesítményromlást elkerülni?  Tudjon meg többet: sporttáplálkozás program menete lépésről lépésre. Sporttáplálkozás programunkra jelentkezzen be online vagy hívjon minket időpont egyeztetés céljából (06 70 284 90 38).

 
< Előző   Következő >HTML formátum?

Video