Fogyókúra-diéta.hu célok, eredményekHírekTestsúlykontrollEgészséges életmódSporttáplálkozásESG vizsgálatÁrakKapcsolat
ESG vizsgálat

ESG vizsgálat - Budapest

A fogyókúra - diéta .hu munkatársai a fogyni vágyók és az egészséges életmód programra jelentkező páciensek monitorozására az ESG/EIS eszközt használja. Ha mindent tudni szeretne az ESG vizsgálat menetéről, akkor az alábbi összefoglaló kiváló segítséget nyújthat.

ESG vizsgálatok Budapest és vonzáskörzete, jelentkezés itt!


Új orvosi diagnosztikai eszköz a savasság vizsgálatára

A gyomorsavval már hosszú idők óta foglalkoznak, de a szervezet savassága frissebb fogalom, ez az utóbbi évek kiemelkedő vívmánya. Az ESG vizsgálat egy francia-amerikai vállalat, az LD TECK szabadalma, jóváhagyott orvosi diagnosztikai eljárás. Az Egészségügyi Minisztérium HU/1610/2003 számon engedélyezte az eszköz és módszer alkalmazását a mindennapos orvosi gyakorlatban. Az MTA Egészségügyi Tudományos Bizottsága 1005/ETT/2003 számon az orvos diagnosztikai eljárásokhoz sorolta az eljárást. Maga az ESG vizsgálat csak 3-4 éve van a köztudatban, viszont a mögötte álló elmélet és az az elv, hogy elektromos úton működik a szervezet, már régóta ismert, alapvető élettani funkció.

Egy falat biokémia

Ha ismerjük egy molekulában, a szövetekben az ionkoncentrációt, és mérjük az elektromos áramot, ami átfolyik a testen, akkor meg tudjuk mondani, hogy egy adott molekulából mennyi van a szövetekben (Frederick Gardner Cottrell, 1877-1948 ).  Az ESG vizsgálat során ionkoncentrációt mérünk. Nagyon pici egyenáramot (1,28 volt, 1 milliamper) vezet át a testen, annyira kicsit, hogy bele sem megy a sejtekbe, egyáltalán nem károsítja a szervezetet. Az ionok töltéssel rendelkező részecskék, ezek a töltések vezetik az egyenáramot, a töltés pedig jellemez egy adott területet, egy adott szervet. Az ESG vizsgálat során információt kapunk a szövetek a vérzsír, cukor, koleszterin, hormonok, ionok, stresszfaktorok, szabadgyökök szintjéről és a szervezet savasságáról és lúgosságáról (sav bázis egyensúly).

A nagy számok törvénye

Van egy másik, nagyon objektív diagnosztikai módszere is. Egy több tízezer fős egészséges kontrollcsoportot ESG vizsgálat alá vetettek, és nem illetve kor szerint csoportokra bontottak. Mindenki klinikailag egészséges volt, az ő diagnózisuk lett az alap, standard értékekkel rendelkező. Ezenkívül 700 féle betegség jellemző adatait is betáplálták, például 2-es típusú cukorbetegeké. Minden betegségcsoportba 2000-3000 pácienst vizsgálatak meg ESG-vel, ezek lettek a betegségek kontroll csoportjai, ezekhez hasonlítja a mért adatokat.

Van egy mért egészséges és egy mért beteg adatcsoport az ESG memóriabankjában. Az ESG vizsgálat során a páciens nemére, korára vonatkozó standardokat a gép előveszi a memóriabankból és a mért értékeket összehasonlítja az egészséges és a beteg csoportok értékeivel, jelzi az ezektől való százalékos eltéréseket és a betegség-rizikókat. Az ESG vizsgálat előnye, hogy a statisztikákra való hivatkozásaiból adódóan egy nagyon objektív mérés: szenzitivitása 89%, specificitása 84%.

Szellem a gépben?

A fogyókúra - diéta .hu egészségközpontban az elmúlt 2 évben több mint 1500 páciensnél 2000 feletti ESG mérést végeztek el. Az ESG vizsgálat által szolgáltatott "diagnózis" viszont nem magától érthetődő. Az ESG vizsgálat függetlenül a hasznától, értékétől, csak egy eljárás, nincs létjogosultsága egy szolgáltatást fémjelezni, komoly szakmai múlttal rendelkező, tapasztalt orvosra van szükség az értékeléshez és az azt követő terápiához.

Az ESG egy értékes, elismert hangszer, de önmagában semmit nem ér.

A fogyókúra - diéta .hu egészséközpontban az ESG vizsgálat során az ESG eszközzel kapott részletes elemzést kiegészítik a páciens életmódjáról nyert tesztekkel, felmérésekkel. Ezen információk alapján kap a páciens egy állapotfelmérést, betegség-kockázat elemzést és személyre szabott életmód és táplálkozási tanácsadást.
A fogyókúra - diéta .hu programok elsősorban a szűrést követő terápiában, az életmód programokban különlegesek, melyek már az ESG vizsgálat bevezetése előtt is folyamatos fejlesztés alatt voltak, hiszen az egészségközpont már 5 éve foglalkozik fogyókúrával és életmódtanácsadással, az ESG vizsgálattal csak tovább finomították az eljárásokat.

A fogyókúra - diéta .hu programja sokkal több mint egy egyszerű ESG vizsgálat

A vizsgálatot követően az orvos elmagyarázza az ESG vizsgálat eredményét, hogy milyen mértékben eltér az egészségestől, és ez miből adódhat. Ezt követően kidolgoz és javasol egy programot az életmódváltásra. Ezt újabb találkozás követi, amikor az ESG vizsgálat során összehasonlítják a korábbi eredményekkel, felmérve az életmód váltás sikerességét.

 

 
< Előző   Következő >HTML formátum?

Video