Fogyókúra-diéta.hu célok, eredményekHírekTestsúlykontrollEgészséges életmódSporttáplálkozásESG vizsgálatÁrakKapcsolat
Egészséges életmód program

Egészséges életmód program lépésről lépésre

Az alábbiakban olvashat egészséges életmód programunkról, annak lépéseiről. Miután Ön bejelentkezett és időpontot egyeztetett űrlapunk vagy a telefonos elérhetőségünk segítségével (06 70 284 90 38) és megjelent egészség központunkban az alábbiak szerint érjük el azt hogy az Ön életének is része legyen az egészséges életmód.

1.  A betegség-kockázat felmérés

    * Korábbi betegségek pontosítása, orvosi anamnézis.
    * A szervezet működését feltérképező, orvos által végzett ESG vizsgálattal
    * Általános állapot (savasság, szabadgyök szint) felmérése.
    * Kóros eltérések 3D-s megjelenítése, színes képen.
    * Az emésztőrendszer és táplálékallergia gyanú vizsgálata.
      Az immunrendszer terheltségének vizsgálata.
    * A betegségkockázat, hajlamok meghatározása, súlyozása daganatos-, cukor-, ízületi betegség, magas vérnyomás, szívbetegség, reflux és emésztőrendszeri betegségekre
    * A test zsírszázalékának és folyadékterének meghatározása.
    * Stressz-terheltség meghatározása.

2.  Az életmód elemzése

A páciens egészségét meghatározó környezeti és életmódbeli tényezők részletes analízise a Chilopass védjeggyel ellátott életmódteszt és táplálkozási napló, valamint az EIS vizsgálat eredményei alapján történik.

A szervezet működését károsító tényezők meghatározása során egyaránt áttekintésre kerül a páciens a táplálkozása, a folyadékfogyasztása, a szervek oxigénellátása, a testmozgás és a pszichés háttér.

Az életmód elemzés fő iránya:

- a műszeresen kimutatott egyéni betegség- hajlamok és az életmódbeli eltérések elemzése
- panaszos páciens esetén a tünetek hátterének vizsgálata, felderítése, az oki diagnózis

3.  Az életmód program testre szabása

A program testre szabása a reális életmód célok kijelölését, azaz a páciens aktuális testi és lelki állapotának megfelelő, általa vállalható célkitűzések és az ütemezés meghatározását jelenti.

A szervezet működését károsító tényezőket megváltoztathatatlan (1), nehezen változtatható (2) és könnyen megváltoztatható (3) kategóriákba. Az első lépés a könnyen megváltoztatható egészségkárosító és leggyorsabban eredményt hozó tényezők kiküszöbölése.

A konzultáció során összeállított leletben, a betegségkockázatok ill. a betegségek hátterében
meghúzódó okok felsorolása mellett, kitüntetett módon kerülnek részletezésre a személyre szabott életmódváltoztató (egészségmegőrző, panaszoldó) ajánlások.

4.   Az életmód váltás értékelése

Az életmód változtatás eredményességének megállapítása a kontrollvizsgálat során történik, melynek időpontjára a tanácsadás során tesz javaslatot az orvos.

A kontrollvizsgálat során a páciens és az orvos közösen áttekintik az előírt lépések szubjektív és objektív következményeit: a közérzetváltozást, az antropometriai paraméterek- (testtömegindex, haskörfogat stb.), az életmód- és az EIS vizsgálat változásait, összehasonlítják a kiindulási értékekkel. Az értékelést követően áttekintik a kitűzött cél eléréséhez szükséges következő lépéseket. A kontrollvizsgálat különösen fontos azoknál, akiknél a betegségkockázat felmérés kóros értéket, veszélyeztetettséget mutat.

A kontrollvizsgálat díját az egészségmegőrző / panaszoldó program NEM tartalmazza!

 

Egészséges életmód sikertörténetek - avagy hogyan változtattunk életmódot.

 

Elnyerte tetszését programunk? Jelentkezzen online vagy telefonon (06 70 284 90 38).

 
< Előző   Következő >HTML formátum?

Video