Fogyókúra-diéta.hu célok, eredményekHírekTestsúlykontrollEgészséges életmódSporttáplálkozásESG vizsgálatÁrakKapcsolat
Fogyókúra fajták és a fogyás

Az általános elve a fogyókúráknak a kalóriamegvonás. Az a baj, hogy ez egy háromismeretlenes egyenlet, hiszen a kalória (energia) a szervezet számára a zsír mellett a fehérje és a szénhidrátok is. 

 


Függően attól, hogy mit vonunk meg, a diéta során a fogyás történhet zsírból, izomzatból de lehet folyadékot is leadni. A legtöbb fogyókúra során maximum 30-50% zsírt lehet veszteni, a többi folyadék és izomfehérje. Ezért a tapasztalatok alapján a szénhidrát megvonás a legjobb fogyás metódus (szigorúan személyre szabva, hiszen van, aki nem végezheti), mert itt lehet legjobban felesleges zsírt veszteni és közben az éhségérzet is szabályozható.


A tapasztalatok alapján ez a fajta diéta 70-90% között zsírvesztést eredményez. Fogyás, 70-90% zsírvesztés, egészséges életmód? Lehetséges?


A fogyókúra és a diéta célja a TANULÁS

Figyelembe kell venni, hogy az a jó diéta, ami alatt a fogyni vágyó megtanulja, hogy mit, hogyan tolerál a szervezete, mitől fogy és mitől nem? Ha megtanulja az alapanyagok fehérje, zsír, szénhidrát tartalmát számolni, így néhány hét múlva tudatos lesz a táplálkozása. Ez a súlymegtartás kulcsa. Aki néhány hét alatt ezt elsajátítja, annak nyert ügye van egy egész életre. Ennek mikéntjét oktatni kell. A cél nem a néhány hetes-hónapos fogyókúra, hanem a több évtizedes normális testsúly a tudatos táplálkozás által.

Betegek fogyókúrája

Nagyon sok olyan ember fogyózik, akinek van tudott, vagy még fel nem ismert betegsége (magas vérnyomás, cukor-, daganatos-, szív- stb. betegsége). Ők csak orvosi kontroll mellett vehetnek részt bármilyen fogyókúra programban, mivel nekik másként (terhelten) működik a szervezetük, egy fogyókúra tovább boríthatja az egyensúlyt még úgy is, ha aktuálisan nem érzik. Sajnos kevés orvos rendelkezik átfogó táplálkozástudományi ismerettel, ezért sokszor nehéz megfelelő információhoz jutni.

Következtetés

Mindenkinek érdemes bármilyen fogyókúrás program elkezdése előtt tájékozódjon a saját egészségi állapota felől, a kiválasztott program eredményességi adatairól és a visszahízás százalékáról. Milyen változtatást igényel az életmódján és be tudja-e tartani hosszútávon, ki milyen tapasztalattal és háttérrel vezeti a programot, kihez tud fordulni kérdéseivel vagy ha nem érzi jól magát a fogyókúra alatt?


Életmód központunkban ezen filozófia szerint dolgozunk. Amennyiben szeretné ezen adatokat megtudni semmi mást nem kell tennie, csak írni nekünk a kapcsolat menüponton keresztül vagy felhívni minket a 06 70 284 90 38-as számon.  Amennyiben elnyerte tetszését fogyókúra programunk eredményessége, jelentkezzen személyes tanácsadásra!
 

 
< Előző   Következő >HTML formátum?

Video