Fogyókúra-diéta.hu célok, eredményekHírekTestsúlykontrollEgészséges életmódSporttáplálkozásESG vizsgálatÁrakKapcsolat
Hogyan érdemes fogyókúrázni?

Fogyókúra? Diéta? Tartós fogyás?

Mint ahogy Ön arról már bizonyára olvasott, nagyon sokféle módszer létezik. Vannak köztük ismertek és kevésbé elfogadottak.

 


Van aki újságokból nézi ki a számára megfelelő diéta receptjét, van aki az internetről „tölti le” a szimpatikusat, van aki az ismerősétől hall egy „tuti receptet”, akinek már sikerült azzal lefogynia, van aki könyveket vesz és összeállítja belőlük a saját, egyedi fogyókúra módszert. De melyik az a módszer ahol a fogyás tartós és a fogyni vágyó nem hízik vissza? Elérhető-e az az állapot amikor az egészséges életmód nem kényszerből felvett viselkedés a fogyás elősegítésére?

 

Fontos kritériumok a megfelelő fogyókúrához:

Árthat-e a fogyókúra?

A fogyókúra nem jó a szervezetnek. Nagyon megterheli, mivel nem ez a természetes állapota. Ha le akarna fogyni, magától menne. Így viszont nekünk kell rávenni erre és ezt nem szereti. Ezzel azt akartam jelezni, hogy azok a fogyókúrázók, akik visszahízzák a leadott kilókat, csak rosszat tesznek, hiszen a végeredmény a kiindulási súly (vagy több), de közben stresszelték magukat és a szervezetüket egy kicsit. Ez a megoldás ebben a formában senkinek sem jó.

Milyen hiányokat okozhat a fogyókúra diéta?

A fogyókúra diéta mindig valamilyen energiahordozó (általában zsír, de lehet szénhidrát vagy fehérje illetve leginkább ezek keverékének) megszorításával járnak. Így bizonyos tápanyagok nem jutnak be megfelelő mennyiségben, illetve sokszor olyan ételeket zárunk ki a fogyókúra érdekében, amik sok fontos (pl. mikrotápanyagot – vitamin, ásványi anyag, nyomelem, antioxidáns) alapanyagot tartalmaznak. Így a fogyókúra érdekében akár több terhet róhatunk a szervezetre, mint amennyit profitálunk a túlsúly elvesztésével. A diéta alatt ezeket a mikrotápanyagokat és egyéb hiányokat (a zsírok mellőzése csökkenti az antioxidáns védelmi rendszerünk hatékonyságát) pótolni kellene. A fogyókúrás programoknak a sajátos hiányok felmérésére és pótlására is ajánlást kellene tenni, de ez nem jellemző.

Részt venne egy olyan személyre szabott fogyókúra programban ami nem ártalmas a szervezet egészét nézve? Tekintse meg a lehetőségeket, árakat és ajánlatunkat! Amennyiben elnyerte tetszését az életmód vagy fogyókúra programunk, jelentkezzen időpont egyeztetésre online vagy telefonon (06 70 284 90 38).
 

 
< Előző   Következő >HTML formátum?

Video