Fogyókúra-diéta.hu célok, eredményekHírekTestsúlykontrollEgészséges életmódSporttáplálkozásESG vizsgálatÁrakKapcsolat
Sporttáplálkozás program lépésről lépésre

Sporttáplálkozás programunk lépésről lépésre

1.   A szervezet teljesítményét és terhelhetőségét csökkentő eltérések felmérése EIS orvosi eszközzel

Az egészséget és a sportteljesítményt befolyásoló, korábbi betegségek, orvosi anamnézis. A szervezet működését feltérképező, elektroszomatográfiás, orvosi vizsgálat. A szervezet általános állapotának savasságának, szabadgyök szintjének felmérése. A szervezet kóros folyamatainak megjelenítése háromdimenziós, színes testsémán. Az emésztőrendszer és táplálékallergia gyanújának vizsgálata.


Az immunrendszer terheltségének vizsgálata. A betegségkockázat meghatározása (pl. ízületi-, szív-, reflux és emésztőrendszeri betegségek) Táplálkozási hiányosságból eredő teljesítménycsökkenés meghatározása és súlyozása.

A test zsírszázalékának, a szervezet folyadéktartalmának meghatározása. Stressz-terheltség meghatározása.

2.   Az életmód és a sporttevékenység táplálkozási összefüggéseinek elemzése

A sportoló teljesítményét meghatározó környezeti és életmódbeli tényezők részletes vizsgálata a Chilopass védjegyével ellátott életmódteszt és az elektroszomatográfiás vizsgálat eredményeinek analizálásával történik.

A 7 napos táplálkozási-sportaktivitási napló elemzése pontos képet ad a sportteljesítményt és az edzésmunkát befolyásoló, valamint a sérülések kialakulását meghatározó táplálkozási és folyadék-felvételi szokásokról:

- táplálék összetétele (makro- és mikro-tápanyagok, rost- és energiatartalma)

- tápanyagbevitel időbeli elosztása, sporttevékenységgel való összefüggése

- elfogyasztott folyadék mennyisége, minősége, energiatartalma

- folyadékbevitel eloszlása, sporttevékenységgel való összefüggése

3.   Az optimális táplálkozási stratégia kialakítása

A betegségek és sérülések kockázatát csökkentő, teljesítménynövelő táplálkozási tanácsadás sporttáplálkozási szakértővel folytatott konzultáció során történik.

Az optimális táplálkozási stratégia kialakítása két lépésben történik

1.   Az életmódnak és sporttevékenységnek megfelelő személyes tápanyagszükséglet (makro-, mikrotápanyag és folyadék) meghatározása a felkészülési, verseny és pihenési időszakra.

2.   A táplálékszükséglet változatos étrend formájában történő összeállításának gyakorlata (mintaétrend, ajánlott ételek, ételkészítési tanácsok, receptek, tápanyagtáblázat, étrend kiegészítők stb.). A program tartalmaz anyagcsere-folyamatokat stabilizáló és segítő étrendkiegészítőt, étrendkalkulátor számítógépes programot, receptötleteket az elinduláshoz.

4.    A táplálkozási stratégia értékelése, finomhangolása

Az étkezési szokások átalakítása fokozatosan történik. A program során a sportoló megtanulja szervezete működését, amihez folyamatos szakértői konzultáció (email, telefon) biztosított az étkezések megfelelő összeállításához, a felmerülő problémákkal, kérdésekkel kapcsolatban. A szakértői háttér biztonságot jelent a sportolónak a kitűzött cél elérésében, hogy a legjobb teljesítményt hozza ki magából és elkerülje a hirtelen változtatások miatt fellépő esetleges teljesítményromlást.

A tudatos sporttáplálkozás hatásainak egyeztetése a kontrollvizsgálat során történik, amely során a sportoló és a szakértő közösen áttekinti az előírt lépések szubjektív és objektív következményeit:

a közérzetváltozást, az antropometriai paraméterek- (testtömegindex, haskörfogat stb.), az életmód- és az elektroszomatográfiás vizsgálat változásait, összehasonlítják a kiindulási értékekkel. Az értékelést követően áttekintik a kitűzött cél eléréséhez szükséges következő lépéseket.

A kontrollvizsgálat díját a sporttáplálkozási program NEM tartalmazza, a kontrollvizsgálat időpontja a tanácsadás során kerül kijelölésre!

 

A fogyókúra-diéta.hu sporttáplálkozás program ára 29 000.- Ft. Szolgáltatásunk egészségpénztárban elszámolható!

Jelentkezzen sporttáplálkozás programunkra most! online bejelentkező űrlap vagy telefonszám: 06 70 284 90 38.

 
Következő >HTML formátum?

Video